HYÖDYT

 

STRESSIN JA JÄNNITYSTILOJEN LIEVITTÄMINEN

Peiton ansiosta kehon serotiinihormonin tuotanto kasvaa ja samalla ns. stressihormoni kortisolin tuotanto pienenee. Peiton alla makaaminen saa kehossa aikaan turvallisen ja rauhoittuvan tunteen. Sen ansiosta koko keho ja hermosto rentoutuu. Onnellisuushormoni serotoniinin sekä unihormoni melatoniinin erittyminen aktivoituu. Nukahtamisesta ja rentoutumisesta tulee helpompaa.

Arjen kasvaneet vaatimukset, informaatiotulva, älypuhelimien ärsyttävät ilmoitukset ja jatkuva ajanvietto sosiaalisessa mediassa. Kaikki nämä aiheuttavat muutoksia aivoissamme ja kehossamme. Monet myöntävät olevansa jo riippuvaisia elektronisista laitteistaan.
Tämä uusi elämäntapa on lisännyt merkittävästi koko yhteiskunnan stressitasoa.

 

TERVEELLINEN, SYVÄ UNI

Painopeiton ominaisuuksien ansiosta saavutamme yön aikana syvän ja rauhoittavan unen. Lisäksi nukahtamisesta tulee helpompaan ja nopeampaan.
Lyhyt tai kevyt uni vaikuttaa negatiivisesti tehokkuuteemme. Lisäksi se voi aiheuttaa merkittäviä terveydellisiä ongelmia.

Diabeteksella, sydänongelmilla ja ylipainoisuudella on todettu olevan yhteys huonoon unen laatuun.

 

RAUHALLINEN LAPSI, LEVÄNNYT VANHEMPI

Painopeiton käyttöä suosittelevat sensorisen integraation terapeutit, toimintaterapeutit, psykologit ja fysioterapeutit. Peiton ominaisuuksien ansiosta lapsi rauhoittuu päivän koitoksien jälkeen, pärjää paremmin tunnemyrskyjen kanssa, nukahtaa helpommin ja nukkuu rauhallisemmin. Peiton ansiosta myös vanhemmat saavat hiukan enemmän omaa laatuaikaa.


HEMMOTTELUA JA HYVÄÄ OLOA

Aivojen vastaanottama aistisignaali olettaakin painalluksen (peiton painallus muistuttaa toisen ihmisen halausta) johtuvan läheisen ihmisen kosketuksesta. Sen ansiosta keho tuntee olonsa turvalliseksi ja rennoksi.
Peiton alla olo on miellyttävää sekä rentouttavaa ja se hemmottelee koko kehoa, oli päivä tai yö.
Peitto on hyvä kaveri sohvalla lojumiseen, päikkäreiden ottamiseen tai muuten vain lyhyeen rentoutumishetkeen rankan työpäivän jälkeen. TaikaUni-painopeitoissa käytetty puuvilla on hyvin hengittävä, jonka ansiosta peittoa voi käyttää myös vuoden kuumimpina päivinä.
„Vilukissoille” suosittelemme painopeiton päällistä, jonka saa helposti sidottua kiinni painopeittoon.
PAINOPEITON TOIMINTA


Painopeitto ei ole tavallinen peite. Sen paino ja koko sovitetaan tarkasti sitä käyttävän henkilön elimistön tarpeisiin. Peiton paino synnyttää käyttäjän niveliin, jänteisiin ja lihaksiin kohdistuvan paineen, auttaen häntä tuntemaan kehonsa täydellisesti ja saavuttamaan refleksien, mielen ja kehon kontrollin eli hienosti sanottuna itseorganisoituminen.

Peiton painon alla on helpompi tunnistaa ja ymmärtää oman kehon refleksejä sekä saada negatiivisia tunteita hallintaan. Painopeitto rajoittavana välineenä voi erittäin tehokkaasti pienentää depression riskiä ja paniikkikohtauksia.


Unen laadun parantaminen

Painopeitto vaikuttaa erittäin positiivisesti myös unen laatuun. Painopeitto toimii samalla tavalla niin unihäiriöille altistuvilla henkilöillä (esim. henkilöt, joilla on kehityshäiriöitä tai neurooseja) kuin terveillä henkilöillä, joilla on uniongelmia – se lyhentää nukahtamiseen kuluvaa aikaa ja vähentää yöllä heräilyjen määrää. Peiton paineen ansiosta uni on rauhallisempaa ja syvempää ja vointi hyvin nukutun yön jälkeen merkittävästi parempi. Laajemmin katsottuna painopeiton käyttö voi vaikuttaa elämänlaatua, myös sosiaalista toimintakykyä, parantavasti.


Painopeitto kroonisen kivun lievityksessä

Erittäin hyviä tuloksia painopeiton käyttö tuo kroonisesta kivusta kärsiville henkilöille. Käytäntö on osoittanut, että paino pienentää kipuja sekä lyhentää parantumisaikaa. Peiton kyky ”hajauttaa” kipu laajemmalle alueelle kehossa sen sijaan, että se kasaantuisi intensiivisenä yhteen paikkaan. Tällainen kivun siirtyminen tarkoittaa suurta helpotusta kärsimykseen, varsinkin jos kipu on hyvin voimakasta.


Lasten ja aikuisten painopeiton käyttö

Painopeiton terveyttä edistävistä vaikutuksista huolimatta sitä ei pidä käyttää satunnaisesti ja mielivaltaisesti. On muistettava, että se on terapiaväline, ja sen tähden kannattaa aina kysyä neuvoa aiottaessa käyttää painopeittoa, varsinkin jos on epäilyksiä hengityselimistön tai verenkiertoelimistön sairauksista tai skolioosista.

Peittoa suositellaan niin lapsille kuin aikuisille. Lasten kohdalla peiton käytön periaatteita tulee tiukasti noudattaa. Peiton parametrit on sovitettava tarkasti lapsen painoon ja pituuteen. Lasta peitolla peitettäessä on aina tarkistettava, että se ei estä lapsen liikkeitä eikä peitä hänen kaulaansa.

Aikuisten ei tarvitse olla yhtä varovaisia peittoa käyttäessään. Peiton painon ja koon määrittely ei ole välttämättä yhtä tarkkaa kuin lasten tapauksessa. Huolimatta suuremmasta vapaudesta peiton valinnassa se vaikuttaa aikuisen elimistöön antaen erinomaisia tuloksia.

 

KENELLE PAINOPEITTO?


Painopeitto unettomuuteen

Painopeittoa käytetään ennen nukahtamista ja unen aikana. Se auttaa rauhoittumaan ja rentoutumaan sekä antaa paremman unen. Nämä ovat peitteen päätehtävät. Se täyttää ne oivallisesti, mistä todistavat tutkijoiden ja käyttäjien lukuisat havainnot. Aiheesta on julkaistu monia tutkimusraportteja ja artikkeleita, mm. Forbesissa. Siinä painotetaan peiton suotuisaa vaikutusta niin terveelle henkilölle kuin henkilölle, jolla on kehityshäiriöitä.


Painopeiton käyttö kehityshäiriöissä

Peiton paino synnyttää lihaksiin, jänteisiin ja niveliin syväpaineen, jonka avulla se auttaa tuntemaan täsmällisesti oman kehon sekä hahmottamaan ja kontrolloimaan sitä tarkoituksenmukaisesti. Paine myös pienentää lihasjännitystä, rentouttaa nopeasti sekä vähentää ahdistusta.

Motorisen kehityksen häiriöistä kärsivien henkilöiden terapian tavoitteena on oman kehon tuntemisen sekä sen kunnollisen hallinnan palautuminen. Heidän kohdallaan painopeitto paitsi helpottaa nukahtamista, myös tyydyttää syvätunnon tarpeen. Se vaikuttaa toimintakykyyn koko vuorokauden aikana, ei vain yöllä.

Peiton painon kehoon kohdistama puristus edesauttaa serotoniinin ja kortisolin eli mieliala- ja stressihormonien säätelyä. Kun ihminen nukahtaa, kortisolin eritys vähentyy, serotoniinin tuotanto sitä vastoin lisääntyy. Painopeiton käyttö vahvistaa tätä prosessia, mikä on erityisen positiivinen ominaisuus kehityshäiriöisten henkilöiden tapauksessa, sillä heillä tavataan usein serotoniinin vajausta.

”Tutkimusten mukaan painopeitot voivat auttaa autismikirjon lapsia nukahtamaan. Peiton käytön ansiosta serotoniinin eritys vahvistuu, mutta rauhoittumisen tuloksena myös verenpaine laskee ja syke hidastuu. Tämä kaikki parantaa mahdollisuutta lepoon.” – lähde: www.medicaldaily.com

Tutkimusraportin seuraavassa osassa sanotaan, että syväpaine vaikuttaa myös henkilöihin, jotka eivät kärsi sensorisista häiriöistä. Vuonna 2004 tehdyssä tutkimuksessa havaittiin yönaikaisen kortisolitason merkittävä aleneminen unettomuutta, stressiä tai kipua valittavilla henkilöillä. Heidän elimistönsä kortisolipitoisuuden rajoittaminen vähensi stressiä sekä vaikutti unen laadun yleiseen parantumiseen.


Taistelu kroonisen kivun kanssa ja painopeitto

Peiton paino tuo helpotusta myös kroonisesta kivusta kärsiville henkilöille. Paine levittää yhteen paikkaan kerääntyneen kivun laajemmalle alalle kehossa. Terapeuttien havaintojen mukaan sensorisen peiton käyttö paitsi lievittää kipua, myös lyhentää koko paranemisprosessia.


Milloin painopeittoa suositellaan?

Painopeittoa käytetään mm. seuraavista häiriöistä kärsivien henkilöiden terapiassa:


ADHD,

aggressiivinen käyttäytyminen,

sikiön alkoholioireyhtymä,

Alzheimerin tauti,

unettomuus,

krooninen kipu,

laaja-alaiset kehityshäiriöt,

kaksisuuntainen mielialahäiriö,

Parkinsonin tauti,

depressio,

fibromyalgia,

vaihdevuodet,

neuroosit,

levoton uni,

epilepsia,

aivohalvaus,

autismikirjo,

stressi,

leikkauspelko,

pelkotilat,

traumaattinen aivovaurio,

sensorisen integraation häiriöt,

ahdistuneisuushäiriö,

Aspergerin oireyhtymä,

Charge-oireyhtymä,

Downin oireyhtymä,

Hellerin tauti,

levottomat jalat -oireyhtymä (RLS),

Rettin oireyhtymä,

traumaperäinen stressihäiriö,

Touretten oireyhtymä,

Williamsin oireyhtymäSen selville saamiseksi, onko painopeitto hyvä ratkaisu tietyn ihmisen tapauksessa, on parasta kääntyä terapeutin / lääkärin puoleen. Silloin voidaan poissulkea mahdolliset vasta-aiheet, joihin kuuluvat ennen kaikkea verenkiertoelimistön ja hengityselimistön sairaudet.

Painopeitot, päälliset, Eteeriset öljyt & Lahjakortit
Loppu
Painopeitto 2kg
Painopeitto 2kg
74,25 € 99,00 €
-25%
Painopeitto 3kg
Painopeitto 3kg
79,50 € 106,00 €
-25%
Painopeitto 4,5kg 100x150cm
Painopeitto 4,5kg 100x150cm
84,75 € 113,00 €
-25%
Painopeitto 4,5kg 150x200cm
Painopeitto 4,5kg 150x200cm
88,50 € 118,00 €
Loppu
Painopeitto 6kg
Painopeitto 6kg
93,75 € 125,00 €
Loppu
Painopeitto 7kg
Painopeitto 7kg
102,00 € 136,00 €
-25%
Painopeitto 9kg
Painopeitto 9kg
111,00 € 148,00 €
-25%
Painopeitto 11kg
Painopeitto 11kg
118,50 € 158,00 €
40,00 €
57,00 €
52,00 €